Behandlinger
FysioVang

BEHANDLINGER

Et behandlingsforløb hos mig starter med en samtale og en grundig undersøgelse. Der vil ofte indgå både manuelle behandlingsteknikker, træningsøvelser og rådgivning i behandlingen. Ydermere tilbydes laser terapi. Med udgangspunkt i det aktuelle symptom, undersøger jeg kroppen som en helhed og vurderer, om der er uhensigtsmæssige bevægemønstre, nedsat bevægelse eller svage områder andre steder i kroppen, da det kan have stor betydning for kroppen over tid.

Mine behandlinger bygger på min viden indenfor de neuromuskulære, biomekaniske og psykomotoriske sammenhænge i kroppen sammenholdt med min kliniske erfaring.

Manuelt arbejder jeg med mobiliseringsteknikker, fascie/bindevævsteknikker, muskelenergiteknikker og biodynamisk kranio-sakral terapi. Behandling af kroppens bindevæv er en essentiel del af fysioterapi hos mig. Nyeste forskning har vist, at det er afgørende for bevægeligheden i kroppen, hvordan bindevævet kan bevæge sig i fht hinanden og hvordan vi har det psykisk.

Jeg underviser både i træning på hold og som en del af en behandling. Træningen skal være varieret men stadig målrettet. Øvelserne retter sig mod et aktuelt problem eller hvad kroppen skal kunne mestre i hverdagen for at kunne bevæge sig så hensigtsmæssigt og smertefrit som muligt. FysioGym holdtræning indeholder et miks af de træningskoncepter jeg er uddannet inden for – herunder også pilates og Fysio Flow. Træningen er varieret og der bruges forskellige redskaber.

Fysioterapi                               K-Laser                          Kranio-sakral terapi                               Fysio Flow

K-Laser


K-Laser er en meget effektiv behandling både til helt akutte skader og til de mere kroniske tilstande. K-Kaser øger blodcirkulationen og forbedrer cellestofskiftet. Behandlingen giver hurtig og effektivt smertelindring og stimulerer til heling af skadet væv og celler. Således nedsættes inflammation og smerter og der opnåes bedre funktion i kroppen.

K-laser påvirker effektivt vævet i forskellige dybder, og anvendes både til overfladiske skader, fx ar, til muskel og fiberskader, skader i led og knogler. 

Allerede efter 1-2 behandlinger opleves ofte mærkbar effekt som kan vise sig i form af smertelindring, mindre hævelse og friere bevægelighed.

Kranio-sakral terapi

Jeg behandler også med biodynamisk kranio-sakral terapi. Denne behandlingsform kan bookes separat eller kan indgå som en del af behandlingen hos mig.

Biodynamisk kranio-sakral terapi kan bookes separat eller kan indgå som en del af behandlingen hos mig. Det er en blid, dyb og energetisk behandlingsform, hvor der arbejdes med kroppens selvhelbredende kræfter. Der arbejdes med knogler, membraner (hjernehinder), hjernevæske (cerebrospinal væske), muskler, nerver, bindevæv, organer og energi, og kan derved have en effekt på hele kroppen. Der laves ikke teknikker men igennem bevidst berøring og lyttende hænder er der mulighed for at afspænde og balancere nervesystemet og derigennem skabe naturligt flow og balance i kroppen. 

Kroppen er en helhed og er der ubalance et sted kan det påvirke hele kroppen, ligesom smerte, uro, stress og traumer kan ødelægge helheden. Terapeuten prøver at skabe de rette betingelser for tilbagevendelse af helhed og balance i kroppen. Jeg oplever især stor effekt af denne behandlingsform ved hjernerystelser, hovedtraumer, uro, stress, angst og chok.

Kranio-Sakral Terapi udspringer fra osteopatien og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var ham, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på denne viden og udviklede Kranio-Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag. Der videreudvikles konstant indenfor feltet og specielt Franklin Sills og Michael Kern danner grundlag for den biodynamiske kranio sakral terapi.

Fysio Flow

Fysio Flow er en træningsform hvor der arbejdes med kroppens bevægelighed og det autonome nervesystem*. Man ønsker at øge bevægeligheden og få kroppen til at slappe af og finde ro.

Kroppen er et stort netværk af fascier/bindevæv, der er gensidigt forbundet i mange lag gennem muskler, organer, knogler, nerver mv. Alt væv i kroppen møder andet væv og det har stor betydning, at vævet kan bevæge sig i fht til hinanden. Strukturerne skal kunne glide mod hinanden, og betingelserne for dette glid forringes bl.a. af operationer, skader, ar, inaktivitet, aldring og meget interessant påvirkes bevægeligheden også hvis der er for meget pres på vores system, fx ved stress.

Når gliddet og flowet mindskes, kan kroppen føles stiv og usmidig og smerter, ømhed og uro forskellige steder i kroppen kan være en del af generne.

Når vævet varmes op og der bevæges til yderstillinger øges vævets eftergivelighed og dets evne til at transportere væske. Dette er vigtigt for at opretholde bevægeligheden i kroppen.

Sådan forgår Fysio Flow:

Kroppen og fascierne/bindevævet varmes op med naturlige sving og bevægelser. Herefter arbejdes med hele kroppen med langsomme og rolige bevægelser nær yderstilling, der arbejdes over flere led og i mange bevægeretninger. Til sidst er der en kort afspænding, hvor opmærksomheden er på kroppens ro- og hvilesystem.

Fysioflow kan indgå i min behandling hvor der lokalt og generelt er nedsat bevægelighed, mange smerter og/eller hvis kroppen skal påvirkes til mere ro og balance fx ved stress. 

Jeg kombinerer ofte træningsformen med manuel behandling enten for at påvirke bevægeindskrænkninger og nedsætte smerter eller for at berolige nervesystemet.

Fx ved

  • arvævsbehandling,
  • som følge efter operation evt cancer hvor både selve operationen og evt efterbehandling med stråler og kemo påvirker store dele af fasciesystemet.
  • stivhed og smerter i bevægeapparatet fx nakke/ryg
  • generelle smerter efter inaktivitet eller dårlige arbejdsstillinger
  • kropslige reaktioner på stress
  • spasticitet fx torticollis/dystoni

Center for kræft og sundhed anvender med god effekt fx FysioFlow som et tilbud til patienter i rehabiliteringsforløb efter operation og kræftforløb.  

Træningsformen FysioFlow er udviklet af fysioterapeut Pernille Thomsen. Hun blev inspireret af yogaens univers og ønskede at finde en naturvidenskabelig forklaringsmodel som kunne bruges i fysioterapeutisk praksis. Med afsæt i seneste internationale evidens om fascier/bindevæv, udviklede hun FysioFlow, som vel kan siges at være fysioterapiens svar på yoga.