Kroppen er et stort netværk af fascier/bindevæv, der er gensidigt forbundet i mange lag gennem muskler, organer, knogler, nerver mv. Alt væv i kroppen møder andet væv og det har stor betydning, at vævet kan bevæge sig i fht til hinanden. Strukturerne skal kunne glide mod hinanden, og betingelserne for dette glid forringes bl.a. af operationer, skader, ar, inaktivitet, aldring og meget interessant påvirkes bevægeligheden også hvis der er for meget pres på vores system, fx ved stress.
Når gliddet og flowet mindskes, kan kroppen føles stiv og usmidig og smerter, ømhed og uro forskellige steder i kroppen kan være en del af generne.
Når vævet varmes op og der bevæges til yderstillinger øges vævets eftergivelighed og dets evne til at transportere væske. Dette er vigtigt for at opretholde bevægeligheden i kroppen.
Jeg kombinerer ofte bevægelighedstræning med manuel behandling enten for at påvirke bevægeindskrænkninger og nedsætte smerter eller for at berolige nervesystemet. F.eks. ved:
Center for kræft og sundhed anvender med god effekt Kirsten Tørsleff metoden for brystoperede og FysioFlow som et tilbud til patienter i rehabiliteringsforløb efter operation og kræftforløb. Jeg er uddannet i begge og jeg tilbyder behandlingsforløb, hvor jeg arbejder manuelt for at løsne adhærencer og skift væv i en kombination med øvelser. Jeg oplever at mine patienter får bedre flow i vævet og funktion og at ødem og smerter kan mindskes.