Behandlinger

Fysioterapi

Et behandlingsforløb starter med en samtale og en grundig undersøgelse. Med udgangspunkt i den aktuelle problemmatik, undersøger jeg kroppen som en helhed og rådgiver om hvilke behandlingstiltag, jeg mener, der vil hjælpe dig bedst muligt, og vi vil sammen lægge en plan for behandlingen.

Der vil ofte indgå både manuel behandling, øvelser og rådgivning i behandlingen, som kan suppleres med laserterapi, shockwave og akupunktur.

Manuelt arbejder jeg med mobiliseringsteknikker, fascie/bindevævsteknikker, muskelenergi teknikker og kranio-sakral terapi.

Ultralydsscanning

Hvor det vurderes relevant bruges ultralydsscanning som et supplerende diagnostisk redskab, til at underbygge den kliniske undersøgelse. Ligeledes anvendes ultralydsscanning ved behandling med shockwave for at lokalisere den præcise struktur på det der skal behandles.

Jeg scanner med high-end ultralydsscanner (Siemens Redwood) for bedste og mest præcise diagnostik.

 

K-Laser

K-Laser er nyeste teknologi indenfor laserterapi og er en meget effektiv behandling både til helt akutte skader og til de mere kroniske tilstande. K-Laser øger blodcirkulationen og forbedrer cellestofskiftet. Behandlingen giver hurtig og effektiv smertelindring og stimulerer til heling af skadet væv. Således nedsættes inflammation og smerter og der opnåes bedre funktion i kroppen.

K-Laser påvirker effektivt vævet i forskellige dybder. Den anvendes både til overfladiske skader, til muskel og fiberskader samt skader i led og knogler. 

Allerede efter 1-2 behandlinger opleves ofte mærkbar effekt som kan vise sig i form af smertelindring, mindre hævelse og friere bevægelighed.

Shockwave

Shockwave anvendes f.eks. til

  • Smerter i akillessene, svangsene, hælspore, springerknæ, tennis/golf albue, skuldersmerter
  • Heling af fraktur
  • Arvæv og forkalkninger
  • Skinnebensbetændelse
  • Triggerpunkter

Shockwave øger blodcirkulationen, dannelsen af nye kar og øger cellestofskiftet. Således starter en regenerering af skadet væv - både i det akutte og det mere kroniske stadie.

I klinikken anvendes to typer shockwave. Der anvendes en fokuseret- og en radierende shockwave

Fokuseret shockwave er højfrekvente ultralydsbølger, som med meget høj energi, rammer en bestemt struktur for at skabe regenerering i det ønskede område. Eksempelvis hvis der er tale om sene- og muskelskader, arvæv, forkalkninger eller et brud. Den behandler også triggerpunkter og nerveskader med god effekt.

Den radierende shockwave er trykbølger, der mekanisk overfører energi til vævet. Den løsner bindevævet tredimensionelt og er meget effektiv mod gener i muskler, sener og fascier. Den supplerer den manuelle behandling samt den fokuserede shockwave meget effektivt, når problematikken har spredt sig til et større område.

Kranio-sakral terapi

Denne behandlingsform kan indgå som en del afbehandlingen hos mig og kan også bookes separat.

Her arbejdes der meget blidt med knogler, hjernehinder, væske, muskler, nerver, bindevæv, organer og energi, og kan derved have en effekt på hele kroppen. Der laves ikke deciderede teknikker men igennem lyttende hænder gives der mulighed for at afspænde og balancerenervesystemet og derigennem skabe naturligt flow i kroppen. Jeg oplever især god effekt af denne behandlingsform ved hjernerystelser, migræne, uro, stress, angst og chok.