Behandlinger

Fysioterapi

Et behandlingsforløb starter med en samtale og en grundig undersøgelse. Med udgangspunkt i det aktuelle symptom, undersøger jeg kroppen som en helhed og vurderer, om der er uhensigtsmæssige bevægemønstre, nedsatbevægelse eller svage områder andre steder i kroppen, da det kan have storbetydning for kroppen over tid. Herefter rådgiver jeg om hvilke behandlingstiltag, jeg mener, der vil hjælpe dig bedst muligt, og vi vil sammen lægge en plan for behandlingen.

Der vil ofte indgå både manuel behandling, øvelser og rådgivning i behandlingen, som kan suppleres med laserterapi og radierende shockwave/trykbølge. Manuelt arbejder jeg med mobiliseringsteknikker, fascie/bindevævsteknikker, muskelenergi teknikker og biodynamisk kranio-sakralterapi.

Jeg instruerer i øvelser, som retter sig mod det aktuelle problem eller hvad din krop skal kunne klare for at kunne bevæge sig så hensigtsmæssigt og smertefrit som muligt.

Kranio-sakral terapi

Denne behandlingsform kan indgå som en del af behandlingen hos mig og kan også bookes separat.

Her arbejdes der meget blidt med knogler, hjernehinder, væske, muskler, nerver, bindevæv, organer og energi, og kan derved have en effekt på hele kroppen. Der laves ikke deciderede teknikker men igennem berøring og lyttende hænder arbejdes der med kroppens selvhelbredende kræfter. Herved gives der mulighed for at afspænde og balancere nervesystemet og derigennem skabe naturligt flow i kroppen. 

Kroppen er en helhed og er der ubalance et sted kan det påvirke hele kroppen, ligesom smerte, uro, stress og traumer kan ødelægge helheden. Jeg oplever især god effekt af denne behandlingsform ved hjernerystelser, migræne, uro, stress, angst og chok.

K-Laser

K-Laser er nyeste teknologi indenfor laserterapi og er en meget effektiv behandling både til helt akutte skader og til de mere kroniske tilstande. K-Laser øger blodcirkulationen og forbedrer cellestofskiftet. Behandlingen giver hurtig og effektiv smertelindring og stimulerer til heling af skadet væv. Således nedsættes inflammation og smerter og der opnåes bedre funktion i kroppen.

K-Laser påvirker effektivt vævet i forskellige dybder. Den anvendes både til overfladiske skader, til muskel og fiberskader samt skader i led og knogler. 

Allerede efter 1-2 behandlinger opleves ofte mærkbar effekt som kan vise sig i form af smertelindring, mindre hævelse og friere bevægelighed.

Shockwave/trykbølge

Radierende shockwave er trykbølger, der mekanisk overfører energi tilvævet, så cellestofskiftet og blodcirkulationen øges. Det løsner bindevævet tredimensionelt og er meget effektiv mod gener i muskler, sener og fascier.

Shockwave tilbydes som et supplement til behandlingen og anvendes fx til triggerpunkter, stramt væv, tennisalbue, hælspore, problematikker i achillessene, knæ, skulder mv.

Træning

Jeg instruerer i målrettede øvelser som en del af behandlingen. Og jeg underviser både individuelt og på hold. Øvelserne retter sig mod forskellige problematikker og hvad kroppen skal kunne klare i hverdagen for at kunne bevæge sig så hensigtsmæssigt og smertefrit som muligt.

Jeg har holdtræningsforløb FysioGym tirsdage kl 14-15. Træningen indeholder et miks af de træningskoncepter, jeg er uddannet inden for – herunder også pilates og Fysio Flow. Træningen er varieret men stadig målrettet, og indeholder elementer af bevægelighed, styrke, stabilitet, balance og neuromuskulær kontrol. Der bruges forskellige redskaber.

Kontakt Lene via mail eller telefon for yderligere info vedr. holdtræning.